Sposób przygotowania:
Mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wsypać pokrojony por, podsmażyć, ostudzić. Liście niedźwiedziego czosnku umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Mięso umyć, osuszyć, przemielić w maszynce, dodać jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, por, posiekany niedźwiedzi czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z przygotowanego mięsa uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Mięso umyć, osuszyć, przemielić w maszynce, dodać jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, por, posiekany niedźwiedzi czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z przygotowanego mięsa uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.