Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mielone z czosnkiem niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kotlety mielone z dodatkiem niedźwiedziego czosnku to świetna propozycja na aromatyczne i smaczne mięso.

Mielone z czosnkiem niedźwiedzim Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mielone z czosnkiem niedźwiedzim

 

Sposób przygotowania:

Mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wsypać pokrojony por, podsmażyć, ostudzić. Liście niedźwiedziego czosnku umyć, osuszyć i drobno posiekać.

Mięso umyć, osuszyć, przemielić w maszynce, dodać jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, por, posiekany niedźwiedzi czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z przygotowanego mięsa uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Posiekany por podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Do mielonego mięsa dodać przygotowane składniki.
Mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.