Sposób przygotowania:
Mięso z udek w sosie z czosnkiem niedźwiedzim
Udka myjemy , osuszamy , ściągamy skórę. Przecinamy udko i delikatnie oddzielamy mięso od kości. Każdy kawałek solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Smażymy mięso z obu stron. Dolewamy 2 szklanki bulionu warzywnego.
Dusimy ok 10 min. Mieszamy śmietanę 30 % z łyżeczką mąki. Zaciągamy sos. Czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i blendujemy.
Dodajemy do sosu. Mieszamy ,doprawiamy sola i pieprzem do smaku. zagotowujemy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Smażymy mięso z obu stron. Dolewamy 2 szklanki bulionu warzywnego.
Dusimy ok 10 min. Mieszamy śmietanę 30 % z łyżeczką mąki. Zaciągamy sos. Czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i blendujemy.
Dodajemy do sosu. Mieszamy ,doprawiamy sola i pieprzem do smaku. zagotowujemy.