Sposób przygotowania:
Mielone z farszem pod serowym płaszczykiem
Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i wbić jajko, doprawić do smaku. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie półplasterki. Wrzucić na patelnię i odparować z płynu, dodać troszkę masła i poddusić. Oprószyć solą i przestudzić. Dodać drobno pokrojoną cebulę i doprawić do smaku. Można dodać łyżkę bułki tartej.
Odrywać kawałki z mięsnej masy , rozpłaszczać na dłoni i nakładać przygotowany farsz. Formować podłużne kotleciki i obtaczać w mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Po usmażeniu ułożyć kotlety na blaszce z piekarnika albo w naczyniu żaroodpornym i przykryć serem.
Zapiekać do rozpuszczenia sera.
Odrywać kawałki z mięsnej masy , rozpłaszczać na dłoni i nakładać przygotowany farsz. Formować podłużne kotleciki i obtaczać w mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Po usmażeniu ułożyć kotlety na blaszce z piekarnika albo w naczyniu żaroodpornym i przykryć serem.
Zapiekać do rozpuszczenia sera.