katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielone z farszem pod serowym płaszczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mielone kotlety z pieczarkowym farszem otulone plastrami żółtego sera. Mielony troszkę inaczej jest smaczny.

Mielone z  farszem pod serowym płaszczykiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone z farszem pod serowym płaszczykiem

 

Sposób przygotowania:

Mielone z farszem pod serowym płaszczykiem
Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i wbić jajko, doprawić do smaku. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie półplasterki. Wrzucić na patelnię i odparować z płynu, dodać troszkę masła i poddusić. Oprószyć solą i przestudzić. Dodać drobno pokrojoną cebulę i doprawić do smaku. Można dodać łyżkę bułki tartej.

Odrywać kawałki z mięsnej masy , rozpłaszczać na dłoni i nakładać przygotowany farsz. Formować podłużne kotleciki i obtaczać w mące.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Po usmażeniu ułożyć kotlety na blaszce z piekarnika albo w naczyniu żaroodpornym i przykryć serem.

Zapiekać do rozpuszczenia sera.
Mielone z  farszem pod serowym płaszcz
Kotleciki otulone serem smaczne do obiadu.
Mielone z  farszem pod serowym płaszcz
Usmazone kotlety czekają na ser i zapiekanie.