Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pokrzywą
Pokrzywę myjemy i wkładamy do miski, wlewamy gorącą wodę, odstawiamy na kilka minut, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Pokrzywę odciskamy z nadmiaru wody i kroimy na drobno.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy mięso mielone, pokrzywę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy, jeśli masa jest mało kleista dolewamy kilka łyżek wody.
Formujemy małe kotleciki. Na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy mięso mielone, pokrzywę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy, jeśli masa jest mało kleista dolewamy kilka łyżek wody.
Formujemy małe kotleciki. Na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.