rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Mielone z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zwyczajne mielone tylko nie panierowane i upieczone przy grillowaniu

Mielone z grilla

Składniki:

Mielone z grilla

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Mielone z grilla
Cebule pokroić bardzo drobno. Wymieszać mięso z jajkami i cebulą. Dodać 2 łyżki majeranku. Doprawić solą , maggi i pieprzem. Uformować 10 kotlecików. Spłaszczyć. Tacki do grillowania posmarować olejem i ułożyć na nich kotleciki. Posmarować z wierzchu olejem. Piec na grillu aż się zarumienią ( ok.10 minut z każdej strony ) . W czasie pieczenia przewracać kilka razy .