Sposób przygotowania:
Mielone z groszkiem
Mięso mielone włożyć do miski, do tego pokroić w kostkę szynkę. Następnie dodać paprykę oraz pokrojony w krążki por, delikatnie zamieszać.
Szczypiorek drobno pokroić i dodać do farszu, a także zielony groszek. Wszystko razem połączyć, posolić, popieprzyć, można dodać również przyprawę kucharek, aby mielone były bardziej pikantne.
Jajka wybić do garnuszka, dobrze roztrzepać, dodać mąkę i zrobić z tego lane ciasto. Wlać do gotowego farszu, wymieszać i piec mielone na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Podawać ciepłe, chociaż zimne są też bardzo dobre.
Szczypiorek drobno pokroić i dodać do farszu, a także zielony groszek. Wszystko razem połączyć, posolić, popieprzyć, można dodać również przyprawę kucharek, aby mielone były bardziej pikantne.
Jajka wybić do garnuszka, dobrze roztrzepać, dodać mąkę i zrobić z tego lane ciasto. Wlać do gotowego farszu, wymieszać i piec mielone na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Podawać ciepłe, chociaż zimne są też bardzo dobre.