Sposób przygotowania:
Gęsie udo Eli duszone w kapuście ze śliwkamiprzygotowanie składników
Kapustę kiszoną posiekać. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Śliwki pokroić w plastry.
przygotowanie gęsi
Udko gęsi natrzeć solą, pieprzem i odstawić do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć udko z obu stron. Do udka dodać cebulę, czosnek i jeszcze chwilę smażyć razem.
przygotowanie gęsi cd
Udko wyjąć z patelni. Do cebuli z czosnkiem dodać kapustę i chwilę razem smażyć.
przygotowanie gęsi cd
Do kapusty dodać pokrojone śliwki, liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę do drobiu, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem chwilę smażyć i podlać wodą.
przygotowanie gęsi cd
Do kapusty ze śliwkami włożyć obsmażone udko i dusić aż mięso będzie miękkie.
podanie gęsi
Na półmisek wyłożyć kapustę ze śliwkami i na niej położyć gęsie udko. Smacznego!
eli_555
dziękuję