WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety mielone trochę inaczej, bo , dodatkiem mozzarelli w kulkach z zalewy i z czerwoną cebulą. Lekko pikantne.

Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą

 

  • 1,3 kg szynki wieprzowej
  • Kilka mini kulek mozzarelli
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 1 biała cebula
  • 2 czerstwe bułki kajzerki
  • Mleko do namoczenia bułek
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 1 łyżka majonezu
  • Olej ub smalec do smażenia
  • Bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą

ETAP 1:

Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarelle odsączyć z zalewy. Bułki namoczyć w mleku. Następnie odcisnąć. Wszystkie wymienione składniki zmielić razem w maszynce do mięsa. Dodać jajka, majonez i przyprawy. Wszystko wymieszać na jednolitą masę mięsną. Z masy formować kotlety i panierować w bułce tartej.

Kotlety smażyć na oleju lub smalcu na brązowy kolor i wykładać na półmisek. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą
Kotlety mielone w trakcie smażenia na patelni.
Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą
Mielone uformowane i opanierowane w bułce tartej
Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą
Wszystkie składniki wyrobione na jednolitą masę mięsną
Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą
Składniki na kotlety mielone umieszczone w misce
Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą
Mięso zmielone z namoczona bułką, cebulą i mozzarellą
Mielone z mozzarellą i czerwoną cebulą
Składniki na kotlety mielone w miseczkach