Sposób przygotowania:
Makaron gryczany z cukinią w sosie pomidorowym
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy wzdłuż na cztery części, a następnie na talarki.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, przesmażamy przez kilka minut, wlewamy wodę. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Dodajemy resztę składników i zagotowujemy. Makaron podajemy z przygotowanym sosem.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, przesmażamy przez kilka minut, wlewamy wodę. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Dodajemy resztę składników i zagotowujemy. Makaron podajemy z przygotowanym sosem.