Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z czerwoną fasolką
Wołowinę kroimy w dużą kostkę, myjemy i obsmażamy na oleju. Wrzucamy do garnka. oprószamy mąką i trzymamy na bardzo małym ogniu. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w pół plastry, obsmażamy i dodajemy do wołowiny.
Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy, a na końcu dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Wrzucamy do rondla z mięsem.
Pieczarki czyścimy, kroimy w ćwiartki obsmażamy i dodajemy do gulaszu. Wlewamy tam też 1 szklankę bulionu wołowego z kostki, dodajemy przyprawy, łyżkę koncentratu pomidorowego i dusimy ponad godzinę, często mieszając, aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec duszenia dodajemy czerwona fasolkę. I gotowe!
Cebulę kroimy w kostkę, obsmażamy, a na końcu dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Wrzucamy do rondla z mięsem.
Pieczarki czyścimy, kroimy w ćwiartki obsmażamy i dodajemy do gulaszu. Wlewamy tam też 1 szklankę bulionu wołowego z kostki, dodajemy przyprawy, łyżkę koncentratu pomidorowego i dusimy ponad godzinę, często mieszając, aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec duszenia dodajemy czerwona fasolkę. I gotowe!