burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Mielone z papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mielone z dodatkiem czerwonej papryki

 Mielone z papryka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z papryka

 

Sposób przygotowania:

Mielone z papryka
Cebule obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wrzucamy mięso mielone i drobno pokrojoną paprykę. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa. Lekko przestudzoną cebulkę dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Bułeczki moczymy w wodzie, odsączamy i dodajemy do reszty składników. Na koniec wrzucamy jajka i wyrabiamy. Wszystkie składniki muszą się ze sobą połączyć. Następnie formujemy mielone obtaczamy w bułce tartej i smażymy.z obu stron
 Mielone z papryka
Najpierw kroimy cebulkę i ją delikatnie podsmażamy
 Mielone z papryka
Do mięsa mielonego wrzucamy wszystkie składniki i doprawiamy, przed usmażeniem należy sprobować czy mięso jest odpowiednio przyprawione
 Mielone z papryka
Wszystkie składniki musimy ze sobą połączyć, w tym celu mięso odpowiednio ugniatamy
 Mielone z papryka
Formujemy mięso w odpowiedni kształt i obtaczamy w bułce tartej