małgosia7902

małgosia7902

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Ta modyfikacja zwykłych mielonych okazała się strzałem w dziesiątkę:))

Mielone z pieczarkami

Składniki:

Mielone z pieczarkami

 

  • 0,5 kg mieszanego miesa mielonego
  • 1 bulka
  • 1 jajko
  • 1 mala cebula
  • przyprawy wg gustu

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkami
Mięso mielone wyrobić z bułką(namoczona w mleku), jajkiem, cebulą startą na tarce wiórowej i przyprawami. Im dłużej wyrabiamy tym bardziej spoista masa i nie będzie się rozwalać.
Masę mięsna podzielic na 10 malych kotlecikow, w każdy kotlecik włożyć obrana pieczarkę(bez korzonka) i dobrze wyrobic zeby nie bylo widac pieczarki, obtoczyc w tartej bułce i smażyć na tłuszczu na bardzo małym ogniu. podawac z ryżem i sałata.