Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

mielone z pieczarkami wg Anko28

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kiedy znudziły mi się zwykłe mięso mielone, postanowiłam dać do nich pieczarki i w ten sposób powstało pyszne danie na niedzielny obiad.

mielone z pieczarkami wg Anko28

Składniki:

mielone z pieczarkami wg Anko28

 

Sposób przygotowania:

mielone z pieczarkami wg Anko28
mięso mielimy w maszynce do mielenia. czerstwą bułkę namaczamy w wodzie na godzinę. Gdy bułka zmięknie, odciskamy z wody i dajemy do mięsa mielonego. Następnie wbijamy jajko, dajemy cebulę oraz przyprawy do smaku. Cebule podsmażamy na maśle do miękkości i na rumiano. Po chwili dodajemy do niej pieczarki i krótko smażymy. Doprawiamy koperkiem lub pietruszką oraz dodajemy paprykę słodką w proszku. Formujemy kotlety. Do każdego z nich wkładamy do środka trochę farszu pieczarkowego i i lepimy małe kotlety. Farsz nie może być być rzadki, inaczej wypłynie z mięsa. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką.