iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Mielone z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybki, łatwy i tani obiad na zwykły dzień jest to inna odmiana tradycyjnego kotleta mielonego u mnie w domu podana w towarzystwie ryżu.

Mielone z pomidorami

Składniki:

Mielone z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pomidorami

ETAP 1:

Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku po namoczeniu dokładnie odcisnąć z płynu i dodać do mięsa mielonego. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, następnie wbić jajko wsypać kaszkę manną oraz przyprawy 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę bazylii suszonej. Dokładnie lecz delikatnie wymieszać masę mięsną i uformować małe kotleciki ( masa przez pomidory jest dość luźna) kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.


Tagi:

pomidory