Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pomidorami
Mięso mielone przekładamy do miski. Wbijamy jajko.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Dodajemy
bułkę tartą. Z masy mięsnej formujemy nie duże kotlety.
Układamy je na blasze do pieczenia. Pieczemy 20 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w połówki pomidory.
Kotlety z pomidorami pieczemy jeszcze 10 minut. Gotowe kotlety podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Dodajemy
bułkę tartą. Z masy mięsnej formujemy nie duże kotlety.
Układamy je na blasze do pieczenia. Pieczemy 20 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w połówki pomidory.
Kotlety z pomidorami pieczemy jeszcze 10 minut. Gotowe kotlety podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.