Sposób przygotowania:
Mielone z suszonymi pomidorami i kaparami
1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy w maszynce. Do zmielonego mięsa wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę tartą, kapary i pokrojone pomidory. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Masę mięsną dokładnie mieszamy.
2. Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
3. Przygotowane kotlety mielone smażymy na rozgrzanym oleju, do miękkości i zrumienienia.
Rady: Z przepisu wyszło mi 8 kotletów mielonych.
2. Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
3. Przygotowane kotlety mielone smażymy na rozgrzanym oleju, do miękkości i zrumienienia.
Rady: Z przepisu wyszło mi 8 kotletów mielonych.
Magdalena88
Babeczka35
U mnie bardzo lubią mielone,więc staram się wymyślać inne wersje:)