Sposób przygotowania:
mielone z serem żółtym i koperkiem
bułkę czerstwą namaczamy w wodzie. Następnie mięso mielone przekładamy do miski , cebulę obieramy i kroimy drobno w kosteczkę. Dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jajo i dodajemy odciśniętą z wody bułkę. Mieszamy - najlepiej rękoma. Doprawiamy solą pieprzem oraz przyprawą do mielonego i ponownie meiszamy. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej i trzemy na tarce o grubych oczkach ser żółty. Koperek siekamy i dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy. wszystko razem. Olej wlewamy na patelnię, Stawiamy n ad ogniem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na złocisty kolor i na małym ogniu. Żeby nie były w środku surowe, a z zewnątrz spieczone. Polecam do kotletów mielonych buraczki na ciepło .