Sposób przygotowania:
mielone z serkiem topionym
Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie. Cebule obieramy. Kroimy drobno w kosteczkę, wrzucamy do miseczki. Serki w oddzielnej misce pognieść widelcem , wbić do niich jaja i wymieszać. Do pokrojonej cebuli dodać mięso mielone . Do mięsa mielonego przelewamy jaja z serkiem topionym. I dokładnie mieszamy - najlepiej rękoma. Dodajemy garść bułki tartej - ponownie mieszamy. Przyprawiamy przyprawami : sól, pieprz oraz przyprawą do mielonego. Bułkę czerstwą wyciskamy z wody dodajemy do mięsa mielonego - meiszamy ponownie. Olej wlewamy na patelnie i ustawiamy nad ogniem. Mielone optaczamy dokładnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na kolor złocisty. Najlepszym dodatkiem do mielonych są buraczki na ciepło. Smacznego
Dorcia