Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

mielone z serkiem topionym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mielone inne niż zawsze - z serkiem topionym

mielone z serkiem topionym

Składniki:

mielone z serkiem topionym

 

  • 300 g mięsa mielonego indyczego
  • 2 opakowania serka topionego (dowolny smak )
  • bułka tarta
  • 2 jaja
  • 1 duża cebula
  • bułka czerstwa
  • pieprz, sól, przyprawa do mielonych

Sposób przygotowania:

mielone z serkiem topionym
Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie. Cebule obieramy. Kroimy drobno w kosteczkę, wrzucamy do miseczki. Serki w oddzielnej misce pognieść widelcem , wbić do niich jaja i wymieszać. Do pokrojonej cebuli dodać mięso mielone . Do mięsa mielonego przelewamy jaja z serkiem topionym. I dokładnie mieszamy - najlepiej rękoma. Dodajemy garść bułki tartej - ponownie mieszamy. Przyprawiamy przyprawami : sól, pieprz oraz przyprawą do mielonego. Bułkę czerstwą wyciskamy z wody dodajemy do mięsa mielonego - meiszamy ponownie. Olej wlewamy na patelnie i ustawiamy nad ogniem. Mielone optaczamy dokładnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na kolor złocisty. Najlepszym dodatkiem do mielonych są buraczki na ciepło. Smacznego