pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Mielonka wieprzowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

z podsmażaną cebulą

Mielonka wieprzowa

Składniki:

Mielonka wieprzowa

 

  • 4plastry mielonki
  • 2-3cebule(małe3,duże2)
  • 3pomidory
  • zielona pietruszka lub koper
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Mielonka wieprzowa
na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy drobno pokrojone cebule,ułożyć na cebuli plastry mielonki bez osłonek oraz krążki pomidorów.Przykryć i dusić na małym ogniu kilka minut.Podawać z ziemniakami obficie posypać zieleniną

Tagi:

mielonka