Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Mięsko wieprzowe duszone.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne mięsko wieprzowe duszone, solidnie przyprawione, wspaniałe na obiad.

Mięsko wieprzowe duszone. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsko wieprzowe duszone.

 

  • 1 kg mięsa wieprzowego ( najlepiej szynka)

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • szklanka wody

 

  • szczypta soli, pieprzu, wegety, papryki mielonej, curry, czosnku mielonego

Sposób przygotowania:

Mięsko wieprzowe duszone.
Mięsko dzielimy nożem na kawałki. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy je. Przyprawiamy z obu stron. Smażymy pod przykryciem, na dużym ogniu do zbrązowienia z każdej strony. Podlewamy wodą, zmniejszamy ogien i dusimy pod przykryciem jeszcze przez ok 30 min, do miękkości.
Mięsko wieprzowe duszone.
Mięsko wieprzowe z dużą ilościa przypraw, powoli duszone.
Mięsko wieprzowe duszone.
Mięsko wieprzowe z dużą ilościa przypraw, powoli duszone.

Tagi:

mięso szynka