polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Mięsna zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna grzybowa choć nie postna zupa

Mięsna zupa grzybowa

Składniki:

Mięsna zupa grzybowa

 

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 30 dag łopatki
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • 1/2 szklanki śmietany 18 % do zupy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mięsna zupa grzybowa
Grzyby namoczyć na kilka godzin. Następnie ugotować je wraz z mięsem. Powstały wywar połączyć z wywarem z warzyw. Grzyby drobno pokroić, mięso pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Doprawić przyprawami. Natkę pietruszki drobno posiekać, dodać do zupy. Zaprawić śmietaną. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.