czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Mięsne kulki na patyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wszystkim tak smakowało, że tylko podsuwali puste talerze:)

Mięsne kulki na patyku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mięsne kulki na patyku

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kulki na patyku
Do mięsa dodać jajko, przyprawy, sok z cytryny. Paprykę oczyścić, cebulę obrać - drobniutko posiekać. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystko połączyć z mięsem, dokładnie wyrobić. Formować małe kuleczki, następnie nadziewać po 3 szt na patyczki szaszłykowe. Sos: Paprykę oczyścić, cebulę i czosnek obrać - drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Połączyć z resztą składników. Marynatą dokładnie posmarować szaszłyki. Grillować ok. 20 min, w między czasie smarując pozostałym sosem.
Mięsne kulki na patyku
Szaszłyki są kruche, i bardzo łatwe z przygotowaniu