Sposób przygotowania:
Mięsne kwiatki z sosem
Na początku robimy farsz- czosnek oraz cebulę obieramy. Następnie czosnek preciskamy przez praskę a cebulę drobno kroimy. Mieszamy z mięsem, żółtkiem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Papryki myjemy i osuszamy. Odkrawamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w 1 cm plastry. Krążki papryki wypełniamy mięsem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron. Następnie przygotowujemy sos- cebulę obieramy i razem z pieczarkami i ogórkami kroimy w małą kostkę. Dodajemy śmietanę oraz majonez. Dokładnie mieszamy, Doprawiamy. Wkładamy na godzinę do lodówki. Na talerze wykładamy paprykę z mięsem, nakładamy sos. Sos dekorujemy listkami natki pietruszki.