paluch102

paluch102

Starszy Kucharz
[Przepisów: 32]

Mięsne placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mi najlepiej smakuje z ryżem gotowanym na sypko

Mięsne placuszki

Składniki:

Mięsne placuszki

 

  • 50 dag piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 dowolny Fix do potraw Chińskich
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki majonezu
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięsne placuszki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Jajka łączymy z mąką, fixem i majonezem, dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy mięso z kurczaka i dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na ok 30 min. Następnie na rozgrzanym oleju z przygotowanego ciasta smażymy placuszki. Ciasto nakładamy łyżką stołową. Placuszki smażymy na złoty kolor z obu stron. Na koniec na ręcznikach papierowych odsączamy je z nadmiaru oleju.