Sposób przygotowania:
Grzybowy kociołekprzygotowanie
Małe ziemniaczki, kroimy w ćwiartki, większe w dużą kostkę.
Schab kroimy w paski lub kostkę
Marchew kroimy w plasterki
Cebulę kroimy w kosteczkę, oczyszczone grzybu w grubsze plastry lub dużą kostkę.
W garnku podgrzewamy olej z masłem, przesmażamy cebulę z grzybami- gdy odparuje woda i cebula będzie szklista, przekładamy wszystko na talerz.
przygotowanie
Na pozostałym tłuszczu podsmażamy mięso.
Do mięsa dodajemy ziemniaki i marchewkę- chwilę smażymy razem.
Teraz do garnka wlewamy bulion, wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy 10 minut.
duszenie
Po tym czasie dodajemy grzyby z cebulą i razem dusimy 5-7 minut, do miękkości mięsa.
Na koniec wlewamy wodę z ogórków i doprawiamy ziołami.
Można zagęścić potrawę mąką rozpuszczoną w 0,5 szklance wody.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Podajemy z pieczywem lub bez