Sposób przygotowania:
Fasolka z kociołka
Fasolę płuczemy. Zalewamy wodę i odstawiamy na noc. Następnie odcedzamy fasolkę, wody nie wylewamy.
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i obsmażamy na rumiano. Cebulę siekamy i szklimy.
Fasolę przekładamy do kociołka, zalewamy sodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól. Zamykamy kociołek. Gotujemy na ogniu około 1 godzinę.
Do kociołka dodajemy kiełbasę i boczek, przecier pomidorowy, paprykę w proszku, sól do smaku, lubczyk i gotujemy ok 15 - 20 minut.
Na koniec dodajemy majeranek i gotujemy ok 5 minut.
Smacznego!
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i obsmażamy na rumiano. Cebulę siekamy i szklimy.
Fasolę przekładamy do kociołka, zalewamy sodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól. Zamykamy kociołek. Gotujemy na ogniu około 1 godzinę.
Do kociołka dodajemy kiełbasę i boczek, przecier pomidorowy, paprykę w proszku, sól do smaku, lubczyk i gotujemy ok 15 - 20 minut.
Na koniec dodajemy majeranek i gotujemy ok 5 minut.
Smacznego!