dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Fasolka z kociołka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jesienną porą można zaskoczyć swoich gości serwując im fasolkę z kociołka, która jest bardzo smaczna.

Fasolka z kociołka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka z kociołka

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z kociołka
Fasolę płuczemy. Zalewamy wodę i odstawiamy na noc. Następnie odcedzamy fasolkę, wody nie wylewamy.

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i obsmażamy na rumiano. Cebulę siekamy i szklimy.

Fasolę przekładamy do kociołka, zalewamy sodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól. Zamykamy kociołek. Gotujemy na ogniu około 1 godzinę.

Do kociołka dodajemy kiełbasę i boczek, przecier pomidorowy, paprykę w proszku, sól do smaku, lubczyk i gotujemy ok 15 - 20 minut.

Na koniec dodajemy majeranek i gotujemy ok 5 minut.

Smacznego!
Fasolka z kociołka
Fasolką z kociołka jest pyszna i prosta w przygotowaniu.

Tagi:

danie