Sposób przygotowania:
Karkówk z warzywami z kociołkaKrok 1:
Mięso dzień wcześniej płuczemy, kroimy w plastry.
Nacieramy solą i pieprzem oraz smarujemy musztardą.
Zostawiamy do zamarynowania na całą noc.
Krok 2:
Warzywa płuczemy. Ziemniaki obieramy. Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski.
Cebulę obieramy i kroimy w pół talarki.
Karkówkę obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3:
Na dno kociołka wkładamy 1/2 porcji cebuli, następnie mięso i pozostałą cebulę.
Cebulę przykrywamy papryką, dodajemy pokrojone w duże kawałki grzyby i zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem, przecierem, miodem, octem i papryką w proszku.
Na koniec dodajemy brukselkę i ziemniaki.
Posypujemy obficie sola i pieprzem oraz dodajemy liście laurowe.
Kociołek szczelnie zamykamy i gotujemy ok 2 godziny.
Smacznego