iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mięsny sosik do spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięsny sosik do spaghetti z groszkiem i pieczarkami

Mięsny sosik do spaghetti

Składniki:

Mięsny sosik do spaghetti

 

  • 4 mielone , sznycle upieczone
  • 1 szt cebula
  • 7 szt pieczarek
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka olej
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 karton pomidory krojone Podravka
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz biały

 

Sposób przygotowania:

Mięsny sosik do spaghetti
Do potrawy potrzebujemy ok 4 gotowe mielone mogą być z poprzedniego dnia. Kruszumy je lub kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy posiekany czosnek , dodajemy posiekaną cebulę chwilę podsmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy pokruszone mielone- mieszamy. doprawiamy oregano i pieprzem. Zalewamy całość pomidorami z kartonika. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy odcedzony groszek. Zagotowujemy. doprawiamy sola ,pieprzem oregano i cukrem. Podajemy z makaronem.