kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Mięsny wek na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

taki wek świetnie nadaje się świetnie jak potrzebujesz na szybko mięsko

Mięsny wek na zimę Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsny wek na zimę

 

  • kilogram kości
  • warzywko
  • 1 łyżeczka pieprzu

Sposób przygotowania:

Mięsny wek na zimę
Kości zalej ok 1,5 l wody i wstaw do gotowania. Jak mięso będzie już miękkie wyłóż z wywaru i jak lekko ostygnie obierz ( najlepiej obierać jak jest jeszcze ciepłe, w tedy lepiej odchodzi od kości ). Po obraniu przełóż do słoika ( słoik wypełnij cały obranym mięsem ), następnie zalej wywarem w którym gotowałeś mięso. Do garnka nalej wodę, wyłóż pieluchą i wstaw słoik/i z mięsem ( wody nalej tyle aby sięgała troszkę niżej niż zakrętka naszego weka ). Gotuj 45 min ( od chwili zagotowania wody ). Po minięciu czasu wyłóż z garnka. Następnego dnia czynność powtórz.
Mięsny wek na zimę
Etap 1 - ugotuj mięso, wystudź - aby nie parzyło przy obieraniu - i wsadź do słoika
Mięsny wek na zimę
Etap 2 - zakręć porządnie słoik, zagotuj jednego dnia 45 min i drugiego też