Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso cielęce z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mięso cielęce z sezamem jest delikatne i smaczne

Mięso cielęce z sezamem

Składniki:

Mięso cielęce z sezamem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso cielęce z sezamem
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Sezam uprażyć na suchej patelni. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na oleju. Następnie do mięsa dodać pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek i pokrojoną paprykę. Wszystkie składniki wymieszać, skropić odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok. 5 minut. Pod koniec dodać szczyptę soli, uprażony sezam i sos sezamowy, wymieszać. Mięso podawać z ugotowanym na sypko ryżem.