mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mięso kurczaka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mięso z kurczaka w ostrej panierce

Mięso  kurczaka w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso kurczaka w panierce

 

  • 3 sztuk ćwiartka z kurczaka ,
  • do namoczenia mleko ,
  • do smaku Sól ,
  • 1/3 łyzeczki pieprz ,
  • 1 łyżka zióła prowansalskie ,
  • do panierki bułka tarta ,
  • 1/4 łyżeczki chilli

Sposób przygotowania:

Mięso kurczaka w panierce
Na początku robimy sobie panierkę :Szykujemy sobie bułkę tartą pikantną ok 1,5 szklanki,żeby dobrze było nam obtaczać mięso, dodajemy przyprawy mieszamy.Ćwiartki z kurczaka opłukałem, podzieliłem na pół,możemy całe, jak kto woli, ugotowałem na nich rosół. Miękkie, ugotowane mięso dalej moczymy w mleku, potem obtaczamy w przyprawach w bułce tartej.Rozgrzewamy patelnię z olejem, wykładamy mięso i smażymy na złoty kolor. Mięso podajemy np. z doprawionymi ziemniakami, i sałatką z ogórkiem ze śmietaną.
Mięso  kurczaka w panierce
przygotowywanie panierki do kurczaka
Mięso  kurczaka w panierce
ugotowane mięso obtaczane w panierce przygotowanej
Mięso  kurczaka w panierce
smażenie mięsa na oleju rozgrzanym na patelni
Mięso  kurczaka w panierce
wykładamy poszczególne składniki do kurczaka i mamy obiad gotowy