Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Mięso mielone z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie fasolkę ugotować.

 Mięso mielone z fasolą

Składniki:

Mięso mielone z fasolą

 

  • 2 szkl fasola
  • 4 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1 kg g mięso mielone
  • 2 szt cebula
  • 4 łyżki oliwa
  • 2 łyżeczki tymianek
  • sol
  • pieprz
  • słodka papryka mielona

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z fasolą
Najpierw fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie fasolkę ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso,
i drobno posiekaną cebulę, podsmażyć, przyprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem słodką mielona papryką. Do mięsa wsypać odcedzoną z wody fasolę,dodać koncentrat pomidorowy i 1 szkl wody i gotować około 10 minut. Podawać z pieczywem. Smacznego!:)