halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Mięso mielone z granatem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczne danie o niepowtarzalnym smaku.

Mięso mielone z granatem

Składniki:

Mięso mielone z granatem

 

  • granaty mało dojrzały 4 sztuki
  • mielone mięso wieprzowe 60 dag
  • oliwa 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy Tao Tao 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z granatem
Granaty myjemy , sparzyć gorącą wodą.Przekroić na pół i wydrążamy pestki z sokiem.. Środki oczyścić z błonek i wymyć, osuszyć.Oliwę rozgrzać dodać mięso mielone i smażyć. Dodać pestki granatu z sokiem , wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem , dodać sos sojowy..Mięso nakładamy do połówek granatu. Następnie zapiekamy ok 5 minut w piekarniku.podajemy na liściach sałaty.