gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mięso mielone z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso mielone z kapustą jest to danie jednogarnkowe, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam do obiadu.

Mięso mielone z kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso mielone z kapustą

 

  • 500 gram mięsa mielonego
  • 1/4 większej główki białej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa kebab - gyros
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka ketchupu łagodnego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z kapustą
Mięso mielone przekładamy do głębszej patelni, posypujemy przyprawami: solą, pieprzem oraz przyprawą kebab - gyros i podsmażamy (na oliwie) przez chwilę. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do mięsa mielonego. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup, mieszamy i dusimy pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka. Na koniec danie doprawiamy do smaku ostrą papryką i jeżeli potrzeba pozostałymi przyprawami.
Mięso mielone z kapustą
Mięso mielone przekładamy do głębszej patelni, posypujemy przyprawami: solą, pieprzem oraz przyprawą kebab - gyros i podsmażamy (na oliwie) przez chwilę.
Mięso mielone z kapustą
Kapustę drobno kroimy i przekładamy do mięsa mielonego.
Mięso mielone z kapustą
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup, mieszamy i dusimy pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka.