Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kapustą pekińską
Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do miski z mięsem mielonym. Dodaję jajka, bułkę tartą, doprawiam do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie maggi. Dokładnie wyrabiam na w miarę jednolitą masę, w razie czego dosypuję więcej bułki tartej. Z masy lepię kotleciki, mnie wystarczyło masy na 10 sztuk. Nastepnie obtaczam każdy kotlet w bułce tartej i kładę na rozgrzany olej na patelnie i smaże z każdej strony na ciemnozłoty kolor. Usmażone kotlety przekładam do garnka z bulionem i przecierem. Duszę na małym ogniu pod przykryciem około pół godziny, aż kapusta w środku kotletów zmięknie.
Kotleciki podaję z sosem pomidorowym, który można przygotować na bazie sosu powstałego z duszenia kotletów. Wystarczy dodać do bulionu przecier pomidorowy lub koncentrat pomidorowy.
Kotleciki podaję z sosem pomidorowym, który można przygotować na bazie sosu powstałego z duszenia kotletów. Wystarczy dodać do bulionu przecier pomidorowy lub koncentrat pomidorowy.