karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Mięso mielone z sosem napoli-bolońskim.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny pomysł na obiad lub kolację dla znajomych.

Mięso mielone z sosem napoli-bolońskim. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięso mielone z sosem napoli-bolońskim.

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • Warzywko
  • cebula
  • Pomysł na Spaghetti Napoli
  • Pomysł na Spaghetti Bolońskie
  • 500ml wody
  • ser żółty
  • chili
  • olej
  • makaron rurki

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z sosem napoli-bolońskim.
Mięso mielone przyprawiamy Warzywkiem. Przyprawione mięso smażymy na patelni na odrobinie oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Do miski wsypujemy Pomysły na Napoli i Boloński, zalewamy zimną wodą i mieszamy. Mieszankę wlewamy na patelnie do mięsa i cebuli. Mieszamy i gotujemy przez 20 minut na małym ogniu. W międzyczasie dodajemy starty żółty ser. Przyprawiamy chili dla pikantności. Podajemy z makaronem. Smacznego :)
Mięso mielone z sosem napoli-bolońskim.
Mięso mielone smażone z cebulą na małym ogniu. Przed wlaniem sosu.
Mięso mielone z sosem napoli-bolońskim.
Mięso mielone po dodaniu sosu Napili-Bolońskiego i startego żółtego sera. Gotujemy 20 minut na małym ogniu.