Sposób przygotowania:
Mięso pieczone
Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki wg uznania większe będą dłużej się smażyć. Jeśli mamy kawałek słoniny to kroimy ją i wytapiamy( a jeśli nie można użyć olej) i do tłuszczu dodajemy mięso, obsmażamy. Dodajemy pokrojoną cebulę, oprószamy solą i chwilę razem smażymy.
Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i zmniejszamy gaz, gdy woda odparuje oprószamy pieprzem jeśli trzeba solą można dodać jakąś przyprawę ale nie jest to konieczne.
Mięso podajemy z pieczywem albo jako dodatek do obiadu.
Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i zmniejszamy gaz, gdy woda odparuje oprószamy pieprzem jeśli trzeba solą można dodać jakąś przyprawę ale nie jest to konieczne.
Mięso podajemy z pieczywem albo jako dodatek do obiadu.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Dziękuję pięknie:))
katarzynka455
dziękuję Bożenko było smaczne:)