katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięso pieczone

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dobre mięsko smażone można by przypuszczać że będzie suche w środku a nie jest . Można podać do obiadu z ziemniakami albo zjeść z pieczywem.

Mięso pieczone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso pieczone

 

  • łopatka + karkówka 1,20 kg
  • cebula 2 szt duże
  • liść laurowy 2 szt
  • słonina albo jakiś tłuszcz
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso pieczone
Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki wg uznania większe będą dłużej się smażyć. Jeśli mamy kawałek słoniny to kroimy ją i wytapiamy( a jeśli nie można użyć olej) i do tłuszczu dodajemy mięso, obsmażamy. Dodajemy pokrojoną cebulę, oprószamy solą i chwilę razem smażymy.

Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i zmniejszamy gaz, gdy woda odparuje oprószamy pieprzem jeśli trzeba solą można dodać jakąś przyprawę ale nie jest to konieczne.

Mięso podajemy z pieczywem albo jako dodatek do obiadu.
Mięso pieczone
Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki.
Mięso pieczone
Cebulę obieramy i dowolnie kroimy, dodajemy do smażącego się mięska.
Mięso pieczone
Mięso smażymy na małym gazie do odparowania wody.