mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mięso w marynacie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

mięso w marynacie musztardowej, o super smaku

Mięso w marynacie musztardowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w marynacie musztardowej

 

  • 70 dag schab ,
  • 1 łyżka mąka ,
  • 1 sztuka jajko
  • Marynata do miesa:

 

  • 6 łyzek musztarda,
  • 4 ząbki czosnek,
  • 1/2 łyżeczki czosnek Prymat,
  • 1/3 szklanki olej,
  • 2 łyzeczki natka pietruszki,
  • 2,5 łyżeczki oregano,
  • 2 łyżeczki ketchup pikantny,
  • 1 łyżeczka Przyprawa do kurczaka

 

  • Marynata jest na 70 dag mięsa.

Sposób przygotowania:

Mięso w marynacie musztardowej
Schab płuczemy, kroimy w kostkę grubszą.Teraz musimy zająć się przyrządzeniem marynaty. w takim przyrządzonej zostawiamy mięso na minimum 2 godziny. Marynata: Do miski wykładamy musztardę, czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę.Najlepiej polski, jest mocniejszy. Dodajemy ketchup ( z tych lepszych), czosnek przyprawę, dodajemy oregano i natkę oraz przyprawę do kurczaka. Wszystko mieszamy ze sobą. Dodajemy do mięsa i obtaczamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Dodajemy mąkę, jajko, mieszamy.Mięso smażymy na małym ogniu, mieszając co jakiś czas
Mięso w marynacie musztardowej
opłukany schab, pdoczas krojenia w kostkę
Mięso w marynacie musztardowej
podczas przyrządzania marynaty musztardowej
Mięso w marynacie musztardowej
odstawione mięso na okres 2 godzin do lodówki
Mięso w marynacie musztardowej
podczas smażenia mięsa po okresie 2 godzin