mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Mięso wieprzowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, proste, mięsne danie obiadowe

Mięso wieprzowe w sosie

Składniki:

Mięso wieprzowe w sosie

 

  • 1 kg karkówki bez kości
  • 2 cebule
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1/2 szkl. oleju
  • 2 szkl. wody
  • 4 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe w sosie
Mięso myję i kroję na dość grube plastry. Cebulę obieram i kroję w plasterki. Wszystko przekłądam do miski i przyprawiam do smaku solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej i dodaje mięso. Smażę do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu przekładam do rondla i zalewam wszystko 2 szklankami wody. Pozostawiam pod przykryciem i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu wyjmuję mięso, a do wywaru, który pozostał dodaje mąkę rozprowadzoną z wodą. Mąkę dodaje powoli szybko mieszając. Podaje na gorąco z ziemniaczkami i ulubioną surówką.