Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wieprzowe z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso wieprzowe podane ze smażonymi pomidorami jest smaczne i efektowne. W taki sposób można podawać kotlety schabowe.

Mięso wieprzowe z pomidorami

Składniki:

Mięso wieprzowe z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe z pomidorami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje. Zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w bułce tartej, włożyć na rozgrzaną patelnię ze smalcem, usmażyć na złoty kolor. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w 1 cm krążki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i szybko usmażyć na smalcu. Rumiane mięso ułożyć na półmisku, na każdym położyć plaster usmażonego pomidora, podawać.