Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczne mięso do obiadu z warzywami

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami

 

  • 40 dag wieprzowiny (np łopatki bez kości)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 cebulki
  • koperek
  • 5 łyżek oleju
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami
Mięso kroimy na 2 centymetrowe plastry, delikatnie rozbijamy i nacieramy przyprawą do steku oraz jarzynką. warzywa obieramy - cebule kroimy w półplasterki, marchew oraz pietruszkę ścieramy natomiast koperek siekamy. Do warzyw dodajemy nieco pieprzu, jarzynki oraz olej - mieszamy. 1/2 część warzyw rozkładamy w rękawie kuchennym, układamy mięso i przykrywamy je pozostałymi warzywami. Mięso pieczemy 60-70 minut w temp 180*. Podajemy do obiadu razem z ziemniakami, warzywa zastepują surówkę.
Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami
delikatnie rozbijamy i nacieramy przyprawą do steku oraz jarzynką.
Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami
Do warzyw dodajemy nieco pieprzu, jarzynki oraz olej - mieszamy.
Mięso wieprzowe zapiekane z warzywami
1/2 część warzyw rozkładamy w rękawie kuchennym, układamy mięso