kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Mięso z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

mięsko do ziemniaków,kasz,makaronu,klusek śląskich

Mięso z cebulą

Składniki:

Mięso z cebulą

 

  • 0,5 kg mięsa od szynki
  • 4 duże cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz gruboziarnisty
  • pół łyżeczki papryki słodkiej i 1/3 łyżeczki ostrej
  • sól lub Vegeta.

 

Sposób przygotowania:

Mięso z cebulą
* mięso nacieramy pieprzem,solą i papryką odstawiamy na 30 minut
* kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy w razie potrzeby podlewamy wodą
* przed końcem dokładamy cebulę pokrojoną w piórka.
* podajemy z surówką,ogórkiem czy mizerią