Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z kurczaka w panierce z chrupek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięso z kurczaka ugotowane i panierowane w pokruszonych chrupkach jest bardzo smaczne z chrupiącą skórką.

Mięso z kurczaka w panierce z chrupek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso z kurczaka w panierce z chrupek

 

  • 2 porcje z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka przyprawy jarzynka
  • 1 liść selera
  • sól
  • pieprz
  • 5 dag chrupek i smaku hamburger
  • 2 jajka
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka w panierce z chrupek
Umyte mięso włożyć do garnka, zalać wodą, dodać obrane warzywa, przyprawę jarzynka, liść selera, sól i pieprz, ugotować do miękkości. Chrupki zetrzeć na tarce lub przemielić w maszynce. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu ( można usunąć skórkę) oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku z dodatkiem odrobiny przyprawy jarzynka i obtoczyć w pokruszonych chrupkach. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 
Mięso z kurczaka w panierce z chrupek
Chrupki zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce
Mięso z kurczaka w panierce z chrupek
Mięso z dodatkiem warzyw ugotować do miękkości
Mięso z kurczaka w panierce z chrupek
Oprószyć mąką zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych chrupkach
Mięso z kurczaka w panierce z chrupek
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju