Sposób przygotowania:
kurczak w panierce z sosem czosnkowym
1. Udka i skrzydełka dzielimy na dwie połówki. Gotujemy w rosole do miękkości, jednak mięso nie powinno być rozgotowane.
2. Mięso osuszamy. Panierkę mieszamy z solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy dokładnie w panierce.
3. Smażymy na chrupko z każdej strony. Gotowe mięso przekładamy na talerz.
4. Robimy sos. Jogurt mieszamy z przyprawą. Sos podajemy razem z mięsem.
2. Mięso osuszamy. Panierkę mieszamy z solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy dokładnie w panierce.
3. Smażymy na chrupko z każdej strony. Gotowe mięso przekładamy na talerz.
4. Robimy sos. Jogurt mieszamy z przyprawą. Sos podajemy razem z mięsem.