Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 400]

Mięso z łopatki w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krucha i delikatna wieprzowinka na każdą okazję. Jeśli lubisz, łatwe, proste przepis i masz za mało na gotowanie wyszukanych i skomplikowanych dań to propozycja właśnie dla Ciebie. Tak przygotujesz mięso idealne.

Mięso z łopatki w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso z łopatki w warzywach

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • ½ opakowania marchewek mini
  • ½ opakowania groszku mrożonego
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • ½ szk. śmietany 12%
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta chili

Sposób przygotowania:

Mięso z łopatki w warzywach

I

Mięso z łopatki w warzywach
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do brytfanny i podlewamy wodą, gotujemy.

II

Mięso z łopatki w warzywach
Przygotowanie cebuli, obieramy i kroimy. Smażymy na rozgrzanym oleju.

2. Cebulę obieramy, kroimy plastry i szklimy na rozgrzanym oleju. Cebulę przekładamy do mięsa i gotujemy 30 minut.

III

Mięso z łopatki w warzywach
Dodajemy warzywa- marchewkę oraz groszek. następnie przecier pomidorowy.

3. Po tym czasie dodajemy marchewki, fasolę. Gotujemy 10 minut i dodajemy groszek oraz przecier pomidorowy.

IV

Mięso z łopatki w warzywach
zagęszczanie sosu.

4. Gdy warzywa i mięso są już miękkie doprawiamy chili i wlewamy śmietanę, dwie minutki gotujemy.

V

Mięso z łopatki w warzywach

5. Gotowe.
6. Smacznego