Sposób przygotowania:
Mięso z pieczarkami i cebulkąETAP 1:
Cebule obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać ok. 3-4 łyżki oleju i wrzucić cebule. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli.
Podsmażyć po czym dodać mięso mielone. Wymieszać je z pieczarkami i cebulą i smażyć kilka minut aż straci surowość. Przecisnąć do tego 2 obrane ząbki czosnku. Dodać roztarty majeranek, paprykę słodką i ostrą w proszku, pieprz czarny i pieprz ziołowy i sól. Wymieszać dobrze i smażyć aż mięso puści sok i tłuszcz.
Można przykryć pokrywką i trochę poddusić w tym sosie. Usmażone mięso wykładać na talerze.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami.