Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczonym mięsem z udek kurczaka
Z podanych składników przygotowujemy naleśniki. Odstawiamy na bok. Następnie przygotowujemy mięso. Udka z kurczaka (mogą być pałki) myjemy,przekładamy do woreczka lub rękawa do pieczenia a następnie dodajemy przyprawy.Zamykamy i pieczemy w 180 stopniach przez ok 70 minut.
Następnie obieram z kości i skóry.drobno kroimy. Pieczarki myjemy i kroimy w pół plastry. Cebulę obieramy i kroję w piórka.Ogórki kiszone kroimy w plastry. Do garnka o grubym dnie dodaję łyżkę oleju rzepakowego a następnie pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dusimy,dodajemy cebulkę,mieszamy i dusimy dalej.
Do podduszonych pieczarek dodaję mięso,ogórki ,ketchup i majonez.mieszam. Na środek naleśników nakładam porcję farszu,posypuję serem a następnie zawijam według uznania. Każdy naleśniki posypuję serem żółtym i wkładam do piekarnika na ok 3 minuty w 200 stopniach by ser się roztopił. podaje z sosem tzatziki lub czosnkowym.smacznego.
Następnie obieram z kości i skóry.drobno kroimy. Pieczarki myjemy i kroimy w pół plastry. Cebulę obieramy i kroję w piórka.Ogórki kiszone kroimy w plastry. Do garnka o grubym dnie dodaję łyżkę oleju rzepakowego a następnie pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dusimy,dodajemy cebulkę,mieszamy i dusimy dalej.
Do podduszonych pieczarek dodaję mięso,ogórki ,ketchup i majonez.mieszam. Na środek naleśników nakładam porcję farszu,posypuję serem a następnie zawijam według uznania. Każdy naleśniki posypuję serem żółtym i wkładam do piekarnika na ok 3 minuty w 200 stopniach by ser się roztopił. podaje z sosem tzatziki lub czosnkowym.smacznego.