Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane na ostro bez mąki
Ziemniaki obieram, myję i trę na grubych oczkach. Solę i odstawiam aż ziemniaki puszczą sok.
Odcedzam ziemniaki z nadmiaru soku. Do ziemniaków wbijam jajka.
Czosnek obieram i przeciskam przez praskę.
Dodaję sól i pieprz, czosnek oraz paprykę ostrą i chilli. Mieszam dokładnie.
Na patelnię wylewam olej, rozgrzewam. Za pomocą łyżki formuję placki i kładę porcję na gorący olej.
Smażę z obu stron na rumiano.
Po upieczeniu kładę na ręcznik papierowy by zebrać nadmiar tłuszczu. Podaję z jogurtem naturalnym. Smacznego.
Odcedzam ziemniaki z nadmiaru soku. Do ziemniaków wbijam jajka.
Czosnek obieram i przeciskam przez praskę.
Dodaję sól i pieprz, czosnek oraz paprykę ostrą i chilli. Mieszam dokładnie.
Na patelnię wylewam olej, rozgrzewam. Za pomocą łyżki formuję placki i kładę porcję na gorący olej.
Smażę z obu stron na rumiano.
Po upieczeniu kładę na ręcznik papierowy by zebrać nadmiar tłuszczu. Podaję z jogurtem naturalnym. Smacznego.