Sposób przygotowania:
Sos mięsny z selerem
Seler obieramy,myjemy, kroimy w kostkę. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny do miękkości. Ugotowany przekładamy na cedzak.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Smażymy na gorącym oleju, gdy będą szkliste dodajemy mięso mielone i smażymy tak długo, aż mięso zmieni kolor.
Dolewamy wodę i koncentrat pomidorowy gotujemy około 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, suszoną bazylią, cukrem i cynamonem.
Gotujemy wszystko razem przez chwilę.
Podajemy z ulubionym makaronem. Gorący sos posypujemy selerem.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Smażymy na gorącym oleju, gdy będą szkliste dodajemy mięso mielone i smażymy tak długo, aż mięso zmieni kolor.
Dolewamy wodę i koncentrat pomidorowy gotujemy około 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, suszoną bazylią, cukrem i cynamonem.
Gotujemy wszystko razem przez chwilę.
Podajemy z ulubionym makaronem. Gorący sos posypujemy selerem.
Pozostałe składniki
30 dag. selera
1 łyżeczka soku z cytryny