olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Mięso zapiekane pod beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny i zdrowy posiłek na kolację bądź obiad( ale wtedy musi być zupa, bo posiłek nie jest ekstra syty) :)

Mięso zapiekane  pod beszamelem

Składniki:

Mięso zapiekane pod beszamelem

 

  • ok. 30 dag chudego mięsa gotowanego lub pieczonego (cielęcina, wołowina, drób),
  • 1szkl. sosu beszamelowego
  • 2 łyżki startego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Mięso zapiekane pod beszamelem
Mięso pokrajać na plastry i układać w naczyniu. Pokryć gęstym sosem beszamelowym, posypać tartym serem i zapiekać w gorącym pikarniku (200 stopni) w ciągu 20 minut.